Einde PSTN en ISDN1/2 lijnen KPN september 2019

Einde PSTN en ISDN1/2 (telefoon)lijnen

Het aantal gebruikers van deze traditionele telefoniediensten (ISDN/PSTN) neemt de laatste jaren sterk af. Veranderend klantgedrag en het succes van bellen via internet (VOIP) dragen hier aan bij. Daarom gaat KPN de enkelvoudige PSTN dienst moderniseren op basis van KPN’s landelijke IP infrastructuur, waardoor gebruikers deze functionaliteit kunnen blijven gebruiken. KPN zal op 10 mei 2017 starten met de migratie van de eerste van de 13 pilot centrales.

Vanaf 1 september 2019 zullen enkelvoudige en meervoudige ISDN1/2 en meervoudige PSTN niet meer beschikbaar zijn voor klanten van KPN en van KPN Wholesale. Voor ISDN15/20/30 geldt dat KPN deze dienstverlening vooralsnog continueert en tenminste tot 1 januari 2021 blijft ondersteunen. BRON: KPN.com

Doormelding alarmsysteem
Indien uw alarmsysteem nu nog een verbinding heeft met een meldkamer via een PSTN of ISDN1/2 lijn, is het zeer aan te raden om tijdig over te stappen naar een doormelding op basis van IP. Hiervoor zijn meerdere mogelijkheden beschikbaar, waar wij u graag meer over vertellen.

Wilt u meer informatie of een offerte?
Neem dan vrijblijvend contact met ons op.